Beste EDN-leden

Vanaf dit seizoen zijn wij als sportvereniging EDN ’56 een samenwerkingsverband aangegaan met Buitengewoon Gezond,   praktijk voor Fysiotherapie, Sportrevalidatie en Natuurgeneeskunde gevestigd in onze voormalige kerk. Onlangs hebben Anke, Nicole en Bart, als therapeut verbonden aan  Buitengewoon Gezond,  voor de leiders en trainers van EDN een interessante en inspirerende inleiding gehouden over sportblessures, maar vooral ook, hoe je deze kunt voorkomen middels een goede gerichte warming-up en cooling-down.

Als sporter zoek je  met regelmaat de grenzen op van je lichamelijke kunnen. Je daagt jezelf uit om net dat beetje extra te presteren. Meestal gaat dat goed, maar soms ga je net over de grens heen met als gevolg een blessure. Door op tijd aandacht te schenken aan een blessure kun je jezelf veel leed besparen. Maar nog veel slimmer is het om gericht te trainen en je zwakke punten bij te schaven voordat ze problemen geven. Zo kun je je risico op een blessure flink verkleinen en maak je je lijf sterker.

Om jullie als actief sporter daarin te adviseren en te begeleiden zal er in de ‘even weken’ op donderdagavond vanaf half 8 een therapeut van Buitengewoon Gezond op sportpark De Haan aanwezig zijn. Ook kleine beginnende blessures kun je op deze avond laten behandelen om te voorkomen dat ze uitgroeien tot vervelende langdurende blessures waardoor je voor langere tijd buitenspel komt te staan.  Dus maak van deze unieke gelegenheid die jullie wordt geboden gebruik en wacht niet te lang met behandeling. Zelfs de kleinste pijntjes zijn een signaal dat er iets in je lichaam niet in orde is. Laat dat daarom tijdig behandelen!

 

 

 

Reacties zijn gesloten.